Numer KRS 0000380294   Numer rachunku: ING Bank Śląski Oddział Poznań 29 1050 1520 1000 0090 9508 0660

Nazwa Fundacji RazDwaTrzy wiąże się z krokami, etapami, stopniami, które są do pokonania by lepiej poznać i zrozumieć siebie i innych, to krok po kroku odkrywanie siebie i swoich możliwości, dokonywanie zmiany. .

Historia

Myśl o założeniu fundacji w naszych sercach i umysłach kiełkowała od dawna. Od 2005 roku na poznańskiej Starołęce tworzyłyśmy i prowadziłyśmy świetlicę socjoterapeutyczną dla dzieci i młodzieży.  Świetlica była miejscem, w którym dzieci mogły w bezpiecznych i przyjaznych warunkach, przy wsparciu życzliwych i uważnych dorosłych zdobywać nowe umiejętności, odreagowywać emocje i napięcia, uczestniczyć w wielu ciekawych zajęciach, kreatywnie i twórczo spędzać czas, w ciągu całego roku szkolnego, a także w czasie ferii zimowych i wakacji letnich.

Po pięciu latach nasze działania zostały rozszerzone o pracę ze społecznością lokalną Starołęki poprzez udział w projekcie „Pomoc-Aktywizacja-Wsparcie (PAW)”, który realizowany jest przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Poznaniu i współfinansowany przez Unię Europejską w ramach EFS. W tym czasie zostały podjęte kroki zmierzające do nadania naszym marzeniom formy prawnej, a ich uwieńczeniem było podpisanie aktu notarialnego i wpis do KRS w marcu 2011 roku.

Fundatorzy

Emilia Molska-Kaźmierczak oraz Julia Łońska-Vargiu.

Jesteśmy specjalistami w zakresie socjoterapii, pedagogiki, psychologii. Od wielu lat pracujemy z dziećmi, młodzieżą i ich rodzinami oraz społecznością lokalną. Lubimy to co robimy i robimy to dobrze.

Nasza misja: pomagamy, wspieramy, edukujemy.

Zarzad Fundacji

Hanna Przybysz – Prezes Zarządu