Zajęcia w Plewiskach odbywają się w Domu Kultury „Remiza” ul. Grunwaldzka 565, w poniedziałki i środy w godzinach 16:00-18:00,

Zajęcia w Komornikach odbywają się w Gminnym Ośrodku Kultury, ul. Stawna 7/11, sala 206 w:

• czwartki

dzieci z klas 1-3 w godz. 16:00-17:00

dzieci z klas 4-6 w godz. 17:00-18:00

• piątki

dzieci z klas 1-3 w godz. 14:15-15:15

dzieci z klas 4-6 w godz. 15:15-16:15

Udział w zajęciach jest bezpłatny.

Klub Ciekawych Świata w Plewiskach i Komornikach to niezwykła przygoda dla wszystkich ciekawskich, aktywnych i lubiących zadawać pytania dzieci. W atmosferze zabawy okraszonej uśmiechem od ucha do ucha wydobywane są ogromne złoża pomysłów, kreatywności i humoru.

Podczas każdych zajęć poszukiwane są sposoby na rozprawienie się z nudą. to miejsca, gdzie dzieci uczą się pracować w grupie, poznają siebie i innych, swoje mocne strony, rozwijają swoje talenty, robią ciekawe eksperymenty.

Uczą się wspólnie różnych rzeczy o sobie i otaczającym świecie. Poznają tajniki swoich twórczych możliwości i bogatej wyobraźni. Uczą się także „żonglować”, jak zrobić różne ciekawe rzeczy np. modny portfel z taśmy klejącej, kolorowy lampion, ciekawe ozdoby świąteczne, a nawet jak zrobić farbę do malowania rękami.